11 de juny del 2015

TALLER: L'AIGUA

El dimecres dia 10, els alumnes de 5è de Primària de l'Escola Pompeu Fabra van visitar la Biblioteca per realitzar uns tallers entorn a l'aigua i el seu consum responsable.  
El cicle de l'aigua fa temps que està humanitzat:  el camí que fa l'aigua ja noés el mateix perquè nosaltres l'hem alterat:  construccions de ciutats i infraestructures no deixen que una part de l'aigua es filtri pel terra i ompli els aqüifers, que hem sobreexplotat; contaminació de les aigües superficials i subterrànies amb els adobs i els residus industrials i urbans, etc.  
Però necessitem l'aigua per viure.  I no parem de gastar, contaminar i malbaratar molta aigua.  Cada cop tenim menys reserves i costa més trobar noves fonts d'aigua de bona qualitat.  D'aquí la importància de concienciar a les futures generacions entorn a un consum responsable de l'aigua.
Els monitors d'ECOLOGISTES EN ACCIÓ van ensenyar als nois i noies quanta aigua gastem a casa, com la gastem i per a què la fem servir, i, sobretot, com l'estalviar aquest consum domèstic de l'aigua, a través de jocs i petits experiments.   El missatge és clar:  Per tal que no ens falti l'aigua d'aquí a uns anys cal utilitzar-la millor ara.







 Aquest taller s'ha fet amb la col·laboració de l'Àrea de Medi Ambient de l'Ajuntament, i ha volgut recolzar la tasca que durant tot el curs han realitzat les mestres de l'Escola Pompeu Fabra entorn a l'educació ambiental.