10 d’octubre del 2014

NO RECUERDO SI LO HICE

CLUB DE LECTURA

El dilluns a les 17,00 h es torna a trobar el Club de Lectura de la biblioteca per comentar la novel·la d'aquest mes:  No recuerdo si lo hice.  Una bona excusa per parlar de la narrativa policiaca i, sobretot, de l'alzheimer.



La doctora Jennifer White és una cirurgiana ortopèdica retirada que pateix alzheimer. Quan la seva amiga i veïna, Amanda, apareix morta amb quatre dits de la mà amputats quirúrgicament, la doctora es converteix en la principal sospitosa. Però ella no sap si ho va fer.

Narrada en primera persona amb el discurs fragmentat d’una ment erràtica i l’eloqüència d’un cervell intel·ligent. La veu de Jennifer ens endinsa en la complexa relació que va existir entre aquestes dues amigues de tota la vida, dues dones orgulloses i amb caràcter que, en ocasions, van ser formidables rivals. Una recerca d’assassinat que avança entre les relacions de Jennifer, la seva cuidadora, els seus dos fills, i la difusió dels seus records.


Jamás sentí culpa.  Jamás sentí vergüenza.  Hasta que me trajeron a este sitio.  Maniatada como un pollo.  Se me niega el derecho a hacer de vientre en privado.  Purgatorio, oí que lo llamaba un residente.  Pero no…. Sospecho que esto es una estación en el camino sin retorno al infierno.  

Alice LaPlante, periodista i professora d'escriptura creativa a les universitats de Stanford i San Francisco, ha sabut reflectir l'angoixa de la malalta, l'intriga d'un crim per resoldre, i les complicades relacions humanes de família i amistat. 

Un cop acabada la tertúlia, ens afegirem al debat que sobre l'alzheimer tindrà lloc a les 18,00 h a la Sala d'Actes i en el que participarà l'Associació de familiars de malalts d'Alzheimer del Vendrell, que ens han proporcionat els exemplars del llibre d'aquest mes.