8 d’octubre del 2014

L'ALZHEIMER

Durant tot aquest mes d'octubre es pot visitar a la Sala de Lectura de la Biblioteca, l'exposició ROSTRES D'AVUI:  MALALTS D'ALZHEIMER.  Un total de setenta cinc fotografies realitzades pel grup fotogràfic ENFOCA a usuaris del Centre de Dia  Santa Anna del Vendrell.

Amb aquesta exposició volem fer un punt d'inflexió  sobre una  enfermetat incurable i degenerativa molt estesa entre la gent gran.

Malgrat que la causa d'aquesta malaltia és diferent per a cada cas, hi ha força símptomes comuns.  Els primers a manifestar-se solen ser confosos per simples efectes de l'edat o causes de l'estrès.  En aquestes primeres etapes, el símptoma més comú que es detecta és la pèrdua de memòria, així com la dificultat per recordar coses apreses recentment. 


A mesura que la malaltia avança, apareixen símptomes com la confusió, la irritabilitat i l'agressivitat, canvis d'humor, pèrdua de memòria a llarg termini i de sensibilitat. Gradualment, també es perden les funcions corporals, tendint finalment cap a la mort. El pronòstic individual és difícil d'assegurar, ja que la durada de les etapes és molt variable. L'Alzheimer, per altra banda, presenta un període indeterminat de temps mentre es desenvolupa, abans d'esdevenir del tot evident. Per això, és possible que progressi sense diagnosticar durant força anys. La mitjana de vida una vegada diagnosticat és d'aproximadament set anys. Menys del 3% dels individus viu més de 14 anys després del diagnòstic.

Acompayant a aquesta exposició, hem programat una tertúlia el proper dilluns 13 d'octubre a les 18,00 h de la tarda:  L'Alzheimer entre la família i la residència