8 de novembre de 2018

CLUB DE LECTURA: VOLIAC 2004

VOLIAC 2004


Culpa, ferides, silencis, secrets, pors, infidelitats, amistats, amor, humor, continents, pobles, llibres, vins, dones i també homes, però en un segon pla... Tot això és el que trobem dins d'una ampolla de Voliac 2004 presentada en forma de novel·la.

si poguéssim analitzar sensorialment la novel·la, com si d'un vi es tractés, en boca en destacaríem els diàlegs, frescos i intensos a la vegada.  El nas ve donat per les olors de la flora dels diferents paisatges continentals en què es mouen les protagonistes.  El color ens l'aporta la intensitat dels fets i el canvi d'ànims dels personatges; i, finalment, el cos:  el lliure albir, exemplificat per la manera de forjar-se el futur que tenen les dues protagonistes; també l'ètica o la no-ètica del secretisme coronat per les inaccions de la Justa i la Júlia, per eximir l'altra persona d'un suposat dolor que, en el fons, potser hauria resultat ser terapèutic.

No podem deixar de banda el terroir, els indrets, que, influenciats pel vent, les pluges i les hores de sol, fan que la morfologia i la idiosincràsia de la gent que hi viu sigui d'una manera o d'una altra.  A Voliac 2004 tenim personatges que s'han forjat en un ambient rural, d'altres en un ambient més cosmopolita.

tots dos grups intenten ressaltar els avantatges dels llocs de provinença, però sense ser-ne conscients l'intercanvi d'experiències entre uns i altres se'ls endú cap a un nou territori mental.

Per acabar, la temperatura.  Quina seria la temperatura adequada del Voliac 2004?  Doncs, segurament, una en què els lectors es trobin bé i es deixin emportar pel ritme dels fets; no obstant això, els demanaria que, de tant en tant, cada vegada que veiessin algun detall que els cridés l'atenció, s'aturessin i fessin un glopet abans de continuar.

Edicions Saldonar


ANNA MOLINA

Anna Molina va néixer el 1972 al Priorat, a la Vilella Baixa.  La seva infantesa, plàcida, la va passar en un entorn familiar marcat pel descontentament polític dels avis republicans i pel desig de convivència pacífica entre el seu pare andalús i la seva mare catalana.

Ja establerta a Barcelona, abandona els estudis de periodisme i màrqueting perquè s'adona que li agrada més l'escriptura creativa que la periodística.

Marxa a Anglaterra i quan torna a Catalunya estudia Filologia Anglesa a la Universitat de Barcelona.

Viu a Dinamarca des del 1996.  Actualment gestiona des de porp de copenhaguen la producció i la comercialització internacional del vi que elabora a les vinyes familiars del Priorat.  La seva primera novel·la va ser L'home de lava.


Pròxima trobada del Club de Lectura:  Dilluns 19 de novembre a les 17.00 h