2 de juny del 2017

NETEJANT SEITONS



La Mary Herrera va triar la Biblioteca per presentar el seu llibre, i la sala d'actes es va omplir de gom a gom de tots aquells que fa anys que la coneixen, l'estimen i celebren aquesta faceta nova d'ella que acabem de descobrir.

La Mary dirigeix des de ja fa prop de vint anys, un petit Bistró a peu de carretera i semàfor a Segur de Calafell. Des d'allà s'ha guanyat el cor i l'estomac dels veïns d'aquesta població i de les properes, com Cunit.

El primer record que tinc quan feia quatre pams és a la cuina dels pares.  Sempre pel mig veient on podia ficar la mà.  M'agradava ajudar a la mare a netejar seitons.  A d'altres nenes els agradava jugar amb les nines, però a mi m'agradava cuinar.
Autodidacta, rebel, tafanejant sempre, inquieta, impacient, entremaliada, constantment pendent d'allò que es cou al món de la gastronomia, la meva perseverança ha fet que, dia a dia, continuï en aquest ofici dur però que quan tot surt bé, i la gent queda contenta, fa que toquis el cel, el cel de Paris














Llorenç Avinyó, escriptor i periodista, va fer la presentació.  I va definir el seu llibre de receptes com una novel·la d'amor.  Irònic i incisiu, com sempre, es va reconèixer rendit davant d'aquestes pàgines on Mary ha vessat la seva vida, passió i art.

La nostra enhorabona per aquesta publicació i des d'aquí us convidem, no només a fullejar el nou document que hem donat d'alta a la Biblioteca, sinó també a visitar a la Mary en el seu Cafè-Bistró New Segur.  Estem convençudes que sereu una mica més feliços.