12 de desembre del 2014

CLUB DE LECTURA: EL ATENTADO

El dilluns 15 de desembre a les 17,00 h tenim una nova trobada els integrants del Club de Lectura entorn al llibre de Yasmina Khadra, El Atentado

Amb paraules de J.M. Coetzee, Yasmina Khadra fa d'El Atemptat una novel·la d'enganys i desenganys, d'il·lusions i decepcions, una intervenció quirúrgica en viu sobre l'amor, l'incomunicació i les relacions de parella en la societat actual.  Una reflexió sobre la vida i la mort en temps difícils. 
 
Un llibre per analitzar un tema tan controvertit com els atemptats suicides, i les relacions entre Israel i Palestina.
 
L'Amin és un brillant metge àrab en un hospital de Tel Aviv.  Viu amb la seva dona Sihem en un exclusiu barri de la ciutat, i porten un estil de vida completament occidental.  D'alguna manera, l'Amin reflecteix aquella petita porció de palestins als quals els ha estat permès integrar-se en la societat israeliana.  Però la situació privilegiada del progatonista canviarà a conseqüencia d'un brutal atemptat suïcida en un restaurant.

Una novel·la amb la que s'aconsegueix immergir-nos en la barbàrie del terrorisme islàmic, situant-nos com intrusos en el món gihadista.  L'atemptat posa al descobert la raonada irracionalitat de l'integrisme islàmic, la lògica de la destrucció que nida dins el cap i el cor dels terroristes a conseqüenciència de les injustícies flagrants que l'estat d'Israel infligeix sobre els ciutadans palestins.

Una història amb una temàtica dura, amarga i commovedora.


YASMINA KHADRA


Sota el pseudònim de Yasmina Khadra (el nom de la seva dona) s'amaga l'escriptor argelí Mohammed Moulessehoul, nascut en Kednasa, el Sahara, en 1955.

Ex-comandant de l'exèrcit algerià, durant deu anys va haver d'amagar la seva identitat (per motius de seguretat i evitar la censura) per poder denunciar a través de les seves novel·les el drama que pateix el seu país, des de la corrupció dels cercles de poder a la irracionalitat sagnant dels fonamentalistes islàmics.
Actualment resideix amb la seva família al sud de França.
La seva obra ha estat traduïda a diversos idiomes.

Alguns dels títols dels seus llibres són:  El que somnien els llops, L'escriptor, Els anyells del Senyor, Morituri, Doble blanc, la tardor de les quimeres, Les golondrines de Kabul, La part del mort, Les sirenes de Bagdad.  La novel·la L'atemptat ha estat portada al cinema en una producció nord-americana.