26 de març del 2014

MARÇ-DONA

 COMENTARIS I FOTOGRAFIES



Aquest mes de març hem tingut un gran èxit de participació i col·laboració en les activitats organitzades entorn al Dia Internacional de la Dona.
Des de les visites  de l'exposició  Una literatura pròpia : Dones escriptores,  a la xerrada que ens va oferir Geneviève Fabre sobre la Casa-Maternitat d'Elna, passant pels contes i talles pels més menuts i la presentació del llibre de l'escriptora Mer Dímar.
 
L'exposició va anar acompanyada d'una mostra bibliogràfica extreta de la secció DONA, del fons documental de la Biblioteca.  

Amb la xerrada de la Geneviève, molts dels nostres usuaris van sentir a parlar per primera vegada d'Elisabeth Eindenbenz i de la Casa-maternitat que va aconseguir tirar endavant en Elne, població francesa propera als camps de concentració on es van amuntegar els milers de refugiats que fugien de l'Espanya i la Catalunya del final de la guerra civil.








 Una història original i un taller divertit pels mès menuts:  L'ovella Carlota




Mer Dímar va presentar el seu llibre Tú eres la llave.  Aquesta sorprenent escriptora, ens va transmetre tot el positivisme d'un llibre fet de frases i pensaments, de desitjos i certituds:

Si sabes perfectamente lo que vales..
nunca te creerás menos de lo que eres...

El nostre jo com a protagonista:

Lo peor que puedes ser es un simple espectador...
deberías ser siempre el autor y protagonista 
de tu propia vida

En definitiva una idea clara, senzilla i vital:

Porque la mayor vitoria no es triunfar,
ni poseer, ni ganar...
el mayor logro está al alcance de todos...
VIVIR