4 de març del 2014

MARÇ-DONA

Amb l'exposició UNA LITERATURA PRÒPIA: DONES ESCRIPTORES comença a la Biblioteca aquesta setmana la celebració d'un seguit d'activitats orientades a la celebració del Dia Internacional de la Dona.  Aquesta exposició vol fer visible el treball de les dones en l'àmbit de la literatura, i més concretament de la literatura catalana, així com de la seva  incidència en la producció cultural de Catalunya.  Produïda per L'Institut Català de les Dones, és el reconeixement a les aportacions que algunes escriptores han fet a la literatura catalana i universal.  Amb les seves obres aquestes autores han experimentat nous llenguatges i noves representacions, i han transformat les maneres de dir i de dir-nos.


Durant tot aquest mes podreu veure aquests plafons a la Sala de Lectura de la Biblioteca.



Seguint la programació, aquest divendres dia 7 a les 18,00 h de la tarda, la Geneviève Fabre ens parlarà de LA CASA-MATERNITAT D'ELNABressol dels exiliats.  Una història de supervivència.
Descobrirem un dels capítols més dramàtics, tendres i desconeguts de la nostra postguerra.  Entre 1939 i 1944, la suïssa Elisabeth Eldenbenz va salvar la vida de 597 infants.  Eren fills de les exiliades catalanes i espanyoles que malvivien en condicions penoses en els camps de refugiats republicans de Sant Cebrià de Rosselló, Argelers i Rebesaltes, i que van tenir la sort de ser acollides a la maternitat que va crear Eidebendenz.  Xerrada basada en els llibres de l'Assumpta Montellà.





Dissabte, dia 8 a les 11,30 del matí, dins de la programació habitual de
L' Hora del Conte, la Oihana Mendoza ens explicarà la història de L'OVELLA CARLOTA

Una ovella molt trapella i a la que li agrada separar-se del ramat per enfilar-se als arbres, pujar muntanyes, travessar rius i, fins i tot, mirar els cotxes com passen per la carretera.  Les ovelles més grans no ho veuen molt clar...






El dilluns, 10 de març El Club de Lectura de la Biblioteca, dedicarà la seva sessió mensual a comentar el llibre de la Toni Morrison, UNA BENEDICCIÓ.
Toni Morrison, o millor dir Chloe Anthony Wofford, és una escriptora afroamericana guardonada amb el Premi Nobel de Literatura l'any 1993.  Amb Una Benedicció, Morrison ens endinsa en els seus propis orígens.  Una història de dones i una exploració de l'esclavisme al segle XVII, quan aquest només acabava de néixer i el sòl fèrtil nord-americà començava a fer germinar l'odi racial.  Un moment històric en el que els personatges posen peu en una terra plena d'oportunitats però hostil, on les dificultats i les malalties, fins i tot la climatologia extrema, semblen castigar-los.



El divendres, 14 de març a les 18,00 h,  la Mer Dimar ens presentarà el seu últim llibre TÚ ERES LA LLAVE .  Un conjunt de reflexions i pensaments sobre l'ofici de viure, fets amb ulls de dona.

I, per últim, pensat pels joves de 13 a 16 anys, la Maribel Zabal conduirà el taller EL DIÀLEG AMB LES MEVES EMOCIONS, els dilluns 10 i 17 de març a les 18,00 h.