29 de gener del 2013

L'AMANT DE LADY CHATTERLEY

CLUB DE LECTURA

Desprès de Inesperadament al fons del bosc, de l'autor israelí Amos Oz, el Club de Lectura de la Biblioteca té el llibre de D.H. Lawrence, L'Amant de lady Chatterley, com objectiu per la seva propera trobada el dilluns 11 de febrer a les 17,00 h.


Aquesta va ser una de les novel·les més polèmiques de la literatura anglesa del segle XX.  Obra mestra de la literatura eròtica, narra les tribulacions de Constance Chatterley, una dona casada que se sent atrapada en un matrimoni asexuat.  El seu marit, un veterà de guerra invàlid i incapaç de satisfer-la al llit, li suggereix que maningui un afer.  Però en lloc de buscar un amant entre els cercles de la seva condició, Connie se sent atreta per Mellors, el masover que té cura de la finca familiar, i s'embarca en una relació apassionant que l'alliberarà de la monotonia d'una vida mústia i avorrida. 

D.H. Lawrence, que predicava el sexe com un sagrament que ens havia de salvar a tots dels resultats de la guerra i dels enuigs de la nostra civilització, qüestiona aquí la possibilitat de trobar una autèntica igualtat a través del sexe, més enllà de les desigualtats socials.

Un retrat magnífic de les relacions amoroses, amb una càrrega d'erotisme i una profunditat psicològica que rarament trobem juntes.  Una exaltació de l'amor físic amb detallades descripcions de l'intimitat sexual i un llenguatge poc apte per al puritanisme anglosaxó decimonònic.





D. H. LAWRENCE va néixer l'any 1885 a Eastwood, Nottinghamsite, en el si d'una família de miners.  Autor polèmic i prohibit va viure bona part de la seva vida a Alemanya, Itàlia, Austràlia i Amèrica.
Entre les seves obres destaquen Fills i amants (1913) i Dones enamorades (1918).  L'Amant de lady Chattererley, la seva última novel·la apareguda l'any 1928, va ser prohibida a Anglaterra fins el 1960 i als Estats Units.  Va morir a Vence, al sud de França, l'any 1930, als quaranta-quatre anys.