5 de desembre del 2012

EXPOSICIÓ: OBRE'T EN CATALÀ!


Des del dia 1 de desembre i fins al 20 del mateix mes, es pot visitar a la Sala de Lectura de la Biblioteca aquesta exposició sobre els hàbits lingüístics amb la nova ciutadania.

“Obre’t en català!” és una exposició itinerant organitzada per la Plataforma de la Llengua dirigida especialment al públic catalanoparlant sobre la necessitat de parlar en català amb les persones nouvingudes que no coneixen la llengua.

El propòsit d’aquesta exposició és mostrar com l’hàbit de canviar de llengua amb una persona immigrada equival a una nova forma d’exclusió social. S’explica, també, el context en el qual va estendre’s aquest costum i es posen de relleu alguns prejudicis i tòpics que hi ha, avui dia, darrere d’aquest comportament.

La Plataforma per la Llengua és una organització no governamental que treballa per promoure la llengua catalana com a eina de cohesió social.  Cal fer del català la llengua d’acollida per no discriminar d’entrada els nouvinguts i per poder garantir la igualtat d’oportunitats.