24 de gener del 2018

EXPOSICIÓ: TERRITORIS FANTÀSTICS

Territoris fantàstics és una exposició que es centra en aquella literatura que ha fet de la fantasia el seu ingradient bàsic.  I en concret, fixa l'atenció en aquells contes, còmics i novel·les on l'autor juga amb dos mons paral·lels, un de real i un de fantàstic, i crea un lloc de pas, o bé, un mitjà de transport per comunicar-los ambdós.

Molts dels seus protagonistes tenen la sort o el poder de trobar un mitjà de transport o un passadís secret que els permet accedir a un territori que sovint es regeix per unes regles diferents, on els personatges tenen característiques plenes d'imaginació, on algunes de les aventures són inimaginables en el nostre món, on la lluita entre el bé i el mal sovint és present, on el temps s'estira i s'arronsa com un xiclet, i moltes altres coses.

El lloc de pas que trobem situat en l'espai més proper i quotidià que puguem imaginar:  mirall, llibre, armari, finestra... i el mitjà de transport per accedir-hi que pot ser ben original:  préssec, ascensor, tetera... són de vital importància en les trames d'aquestes obres, però també ho és la descripció de tot allò que trobem en els escenaris fantàstics, les aventures que hi succeeixen, aquells personatges que hi coneixem.. Tant és així que la seva capacitat de suggeriment fa que moltes d'aquestes obres arribin amb la promesa sota el braç que ben aviat les odrem veure al cinema.

A través de l'exposició, us convidem a viatjar als Territoris fantàstics que trobareu en aquests llibres, però sobretot a través de la seva lectura, a través dels llocs de pas i els mitjans de transport que us proposen.

Bon viatge!!!!





Pep Molist