1 de març del 2017

SORTIDA AL TEATRE NACIONAL DE CATALUNYA

El Club de Lectura s'ha afegit al programa Llegir teatre que vol apropar els textos teatrals al públic i promoure una reflexió sobre els muntatges que després es poden gaudir a l'escenari.

L'obra triada enguany és La Senyora Florentina i el seu amor Homer de Mercè Rodoreda.


Sergi Belbel dirigeix aquesta obra a la sala gran del Teatre Nacional de Catalunya, amb un to d'humor que pretén connectar l'espectador amb aquest text.   Actors de la talla de Carme Callol, Enric Cambray, Elisabet Casanovas, Gemma Martínez, Margarida Minguillón, Mercè Sampietro, Toni Sevilla i Teresa Urroz,  ens donen a conèixer una de les cinc peces teatrals que va escriure aquesta autora, coneguda sobretot per la seva narrativa i, sobretot, per obres tan emblemàtiques com Aloma o La Plaça del Diamant.

A la Barcelona de principis del segle XX, les tristeses d'una professora de piano soltera es transformen en el vigorós procés de construcció d'una personalitat forta i lliure, davant dels ritmes marcats per un món de desitjos masculins.  Una celebració de la independència femenina que en l'exili republicà de la seva autora també esdevé un lúcid clam pels valors democràtics.

Concebut des del diàleg directe amb una tradició escènica estroncada per la Guerra Civil, en un equilibri exquisit entre ironia i continuïtat, el teatre de Mercè Rodoreda és una baula fonamental a l'hora d'entendre aquesta veu femenina tan assenyada en la literatura europea del segle XX.