5 d’octubre del 2016

BIBLIOART

Durant aquests dies es pot veure a la biblioteca, l'exposició BIBLIOART.  El món dels llibres i les biblioteques a través dels quaderns d'artistes.

El projecte BiblioArt és una exposició col·lectiva inusual, tant per la seva conceptualització com pel format i el suport.  Es tracta d'una col·lecció de 48 quaderns originals il·lustrats amb tècniques diverses per artistes plàstics que, amb la creació de gairebé 5.000 obres concebudes expressament per a l'Any de les Biblioteques donen la seva visió sobre el món dels llibres i de les biblioteques, i de la creació en general.

El projecte va començar el primer trimestre de 2015 amb la convocatòria dels artistes a través d'escoles d'arts i col·lectius diversos.  En poques setmanes es van repartir els quaderns entre dibuixants, il·lustradors, dissenyadors gràfics, urban-sketchers, pintors, escultors... amb l'únic compromís de completar els quaderns abans del 30 de setembre del mateix any.

Amb aquests quaderns s'han muntant dues exposicions que van girant de manera simultània per diverses biblioteques públiques, i aquest mes l'acull la nostra biblioteca.  Llibres d'art de petit format d'artistes d'arreu que s'acosten als lectors d'arreu en un viatge bibliotecari.  L'exposició està pensada perquè els lectors fullegin els quaderns lliurement.  

Si voleu complementar la informació, podeu consultar la pàgina web Projectebiblioart.com amb més dades sobre el projecte i els participants.


.