24 de maig del 2016

SEGUINT LA PETJA DELS IBERS

 Aquest dijous 19 de maig va tenir lloc a la Sala d'Actes de la Biblioteca la presentació del nou llibre de la Dra. Margarida Genera i Monells, que ha publicat la Diputació de Tarragona afegint un nou títol a la col·lecció de La Medusa.  Margarida Genera va ser presentada pel diputat de Cultura de la mateixa Diputació, Sr. Joan Olivella, l'alcadessa de Cunit, Sra. Montserrat Carreras, i el Regidor de Patrimoni, Turisme i Educació, Sr. Jaume Casañas.



Seguint la petja dels ibers: Una panoràmica del Camp de Tarragona i de les Terres de l'Ebre, és el títol d'aquesta publicació amb una edició curada i plena d'imatges il·lustratives  que recull un estudi sobre els diferents jaciments d'aquestes terres.   Una invitació a compartir "l'aventura apassionant de seguir les petges que ens han deixat els pobles ibers en aquesta demarcació".  Aquesta cultura (segles VI a I a.C.), considerada la primera que s'implanta a la nostra península, va tenir un gran abast territorial i va incorporar les nostres terres en l'òrbita de les altres grans civilitzacions històriques.   Com ens mostra el llibre, només cal observar el nostre entorn "amb afany de conèixer-lo millor" per descobrir les seves traces fortament marcades arreu, pels turons, camins, riberals.., i "gaudir del valuós patrimoni arqueològic que ens han llegat aquests avantpassats en un medi natural extraordinari com són les nostres comarques" 

A la presentació va participar Ibercalafell amb reproduccions i repliques de diferents elements i estris de la cultura ibera que van ser presentats i comentats per l'arqueòleg calafellenc Josep M. Pou.

Des d'aquestes pàgines agraïm la col·laboració de tothom per fer d'aquest acte una trobada entranyable de tots aquells interessats pels nostres orígens, el nostre patrimoni i les nostres terres.