17 d’octubre del 2015

CLUB DE LECTURA: EL GUEPARD

El Club de Lectura de la Biblioteca celebrarà la seva propera reunió el dilluns  24 d'octubre a les 17.00 h de la tarda.  Comencen el quart any de lectures, trobades, i tertúlies.  Cal dir que ja vam fer la primera reunió el mes de setembre per comentar les diferents lectures que els membres del club havien fet durant l'estiu, i per parlar de la creació literària en general de Donna León, i més concret del seu llibre Mort a la Fenice.

Des d'aquestes pàgines del blog convidem a tots i totes que estiguin interessats a unir-se a les nostres trobades i passar unes bones estones parlant de llibres i literatura.

DON GIUSEPPE TOMASI DI LAMPEDUSA

dotzè duc de Palma di Montechiaro, onzè príncep de Lampedusa, baró de la Torreta, Gran d'Espanya, va néixer a Palerm l'any 1896.  Provinent d'una família aristocràtica, va estudiar la carrera d'advocat a Torí.  La seva gran passió fou la literatura, i fruit d'aquesta diversos estudis literaris i una única novel·la, El Guepard, 1958, que ell no va arribar a veure publicada, i de la qual L. Visconti va fer la magnífica pel·lícula (1963) protagonitzada per Burt Lancaster, Claudia Cardinale i Alain Delon.


 

EL GUEPARD.  IL GATTOPARDO

El guepard és un petit felí que no havia figurat mai a l'heràldica fins que la fantasia del Príncep de Lampedusa en féu el blasó de la casa de Salina, que viu el capaltard melangiós d'una aristocràcia decadent, obstinada a sobreviure en una illa del Mediterrani en ple segle XIX, mentre al continent triomfa la "nova classe" de la burguesia.  Arribarà una reacció davant de la situació sota el tan conegut lema:
Se vogliamo che tutto rimanga come è, bisogna che tutto cambi!