14 de novembre del 2014

BIBLIOTEQUES AMB D.O.




El projecte de BIBLIOTEQUES AMB D.O. va ser engegat l'any passat des de la Direcció General de Biblioteques de la Generalitat de Catalunya amb l'objectiu de difondre i promoure la relació existent entre el món del vi i la cultura.  La biblioteca Marta Mata s'afegit enguany dins de la denominació Penedès i ha treballat conjuntament amb les biblioteques del Vendrell, Vilafranca, Martorell i Calafell per tirar endavant una extensa programació per a totes les edats, que reivindica la vinya, la terra i el Penedès.

La Biblioteca Marta Mata de Cunit s’ha afegit enguany al projecte Biblioteques amb D.O. amb una extensa programació per a totes les edats, que reivindica la vinya, la terra i el Penedes. 

Les biblioteques han apostat per reduir la distància entre els bons llibres i el bon vi. La combinació d’ambdós plaers és la raó de ser del projecte "Biblioteques amb DO", una iniciativa del Servei de Biblioteques que té com a objectiu dinamitzar l’espai bibliotecari amb activitats i propostes que volen respondre a les diferents necessitats del territori i, com els bons vins, crear-se la seva pròpia denominació d’origen.

Durant el mes de novembre realitzarem tot un seguit d’accions dins d’aquest projecte i el tret de sortida serà aquest divendres a les 19,00 h amb un maridatge d’enologia i art per la defensa del territori: Ho cèntim.  Territori en venda. Economia de la destrucció.  El seu autor Francesc Cabanach ens presenta una obra que pretén reivindicar el territori natural i de cultiu afectat pel Logis Penedès Intermodal (centre de mercaderies que afectarà prop de 400 hectàrees del Baix Penedès).  La manufactura d’uns gotims de raïm fets amb monedes d’un, dos i cinc cèntims d’euro, s’uneix a la de les ampolles de vi impossibles de beure perquè estan plenes de ciment, i al cep tallat en secció deixant veure l’enduriment del cor envaït pel ciment.   Aquesta acció artística romandrà tot el mes a la biblioteca.

En la programació trobem històries pels més menuts, El raïm inquiet,  i  un taller per jugar i reciclar els suros.  La Jordina Biosca amb  relats pels adults, dites i endevinalles ens farà passar una bona estona entre traguet i traguet.   El comentari del llibre del mes, “El Silenci de les vinyes,” anirà a càrrec del periodista Confrare de Mèrit de la Confraria del Cava i Acadèmic de Mèrit de l’Acadèmia Tastavins, Ramon Francàs, que a més ens introduirà en el món del vi i el bon tast .  Na Francesca Calaf, d’arrels cunitenques, ens presentarà el seu llibre de poemes L’Esperit de la Terra .I gaudirem d’una sessió de bona música de jazz amb L’Impossible Quartet que  posarà punt i final amb el lliurament dels premis del concurs Vinstagram.  Sense oblidar la sortida del dissabte 29 al celler Jané Ventura per assistir al Guimeravi.

Les activitats aniran acompanyades d’un tast dels vins amb els que  col·laboren  les bodegues Gramona, Jean León, Mas Comtal i Torres.  Salut!