7 de juny del 2013

BOGERIES DE BROOKLYN

CLUB DE LECTURA

Dilluns 10 de juny a les 17,00 h us convidem a la tertúlia del Club de Lectura sobre el llibre de Paul Auster Bogeries de Brooklyn

"Buscava un lloc tranquil on morir. Algú em va aconsellar Brooklyn, i l'endemà al matí hi vaig anar des de Westchester per inspeccionar el terreny (...) Això era sobretot el que volia. Un final silenciós per a la meva vida trista i ridícula."

En Nathan Glass té seixanta anys, un divorci, un càncer en estat avançat, una llarga carrera en una companyia d'assegurances a Manhattan i un estrany sentiment de solitud.  Ara es disposa a afrontar l'últim tram de la seva existència amb una certa serenitat, motiu pel qual ha decidit traslladar-se a Brooklyn. 
Aviat queda fascinat pels costums dels habitants del barri.  Des del Cosmic Diner, el bar del barri, decideix escriure un llibre en el qual consignarà els seus records, els oblits, les grans o petites històries que ha viscut al llarg dels anys, però també les històries de la gent que s'ha creuat en el seu camí.  Freqüenta la llibreria de segona mà de Harry, un culte homosexual contradictori.  I allà es retroba amb el seu nebot, Tom Wood, distanciat de la brillant carrera acadèmica que havia començat l'última vegada que s'havien vist.  Poc a poc, Nathan es va endinsant en una fascinant xarxa de personatges i descobriments, es va incorporant a "l'espesa jungla" de la vida, es va adonant que no ha vingut a Brooklyn a morir, sinó a viure.


PAUL AUSTER 


(Newark, Nova Jersey, 1947) és novel·lista, poeta, guionista i director de cinema.  Entre les seves novel·les cal destacar Trilogia de Nova York (1985-1986), obra amb la que aconsegueix un reconeixement internacional, El Palau de la Lluna (1989), La música de l'atzar (1990), Leviatan (1992), El quadern roig (1993), Mr. Vertigen (1994), Somoke (1995), Viure al dia (1997), Ferides d'amor (1999), El llibre de les il·lusions (2002), La nit de l'oracle (2003). A més dels seus poemaris i recopilacions d'articles sobre literatura francesa, anglesa i nordamericana.
Traductor a l'anglès d'autors com Mallarmé, Sartre o Simenon, ha escrit també obres de teatre en un acte.  Varies de les seves novel·les han estat adaptades al cinema amb els seus propis guions.  Té concedits nombrosos premis literaris.  I el 2006 fou guardonat amb el Premi Príncep d'Astúries de les Lletres.
Amb Bogeries de Brooklyn (2006), el sempre sorprenent Paul Auster, ha escrit el que és la seva novel·la més càlida.  Un himne conm ovedor i inoblidable de les glòries i els misteris de la vida quotidiana en l'Amèrica d'avui dia.