18 d’abril del 2012


PROGRAMACIÓ SANT JORDI 2012


 



Divendres 20 d’abril  19,00 h

Contes de Pere Calders
Lectura dramatitzada de contes d’aquest autor català del qual celebrem el centenari del seu naixement.  La Biblioteca Municipal Marta Mata li rendeix durant aquests dies un homenatge.
La lectura anirà a càrrec del narrador Carles Alcoy













Dissabte 21 d’abril 11,30 h

The story of St. George and the Dragon
La història de Sant Jordi per aprendre anglès i passar-s’ho bé amb les activitats que ens proposarà la Christine Ellis (Centre d'Estudis i Idiomes de Cunit)


Des del dilluns 23 d’abril  fins  al dissabte 28 d’abril

Colors
Exposició de pintures dels nens i nenes de les Llars d’Infants El Trenet i les Marietes, en les que l’art infantil i l’art abstracte es donen la mà.



Dimecres 25 d’abril  18,00 h

La Rosa de Sant Jordi
Una vegada hi havia dos països molt petitons que eren gairebé iguals.  S’anomenaven quarts-de-quinze i no-són-les-tres.  Tots dos països vivien en pau, fins que un dia el conseller de la reina de quarts-de-quinze, que era molt ambiciós, va començar a barrinar com se les podia enginyar per aconseguir ser rei....
Conte a càrrec de la Rat Cebrià per a nens i nenes a partir de 5 anys


Divendres 27 d’abril 18,00

Macià contra Companys: Sessió documental
A la Sala d’Actes de la Biblioteca.
Acte organitzat en col·laboració amb l’Escola de Formació Dolors  Paul


L'actor Pere Ponce, que interpreta Companys, des del balcó arengant els extres congregats a la plaça, que porten banderes republicanes i van vestits amb indumentària dels anys 30. 
Manuel Huerga és el director d'aquest film que mostra els fets històrics del 14 d'abril del 1931 en forma de fals documental que combina entrevistes amb els principals protagonistes amb imatges dels fets que evoquen. El guionista del telefilm, Toni Soler, ha elegit una fórmula anacrònica i impossible per narrar els fets, ja que en els anys trenta no existia el format documental ni tampoc la televisió. Els actors Fermí Reixach, en el paper de Francesc Macià, i Pere Ponce, com a Lluís Companys, són els protagonistes principals del projecte, que compta amb les interpretacions d'Eduard Fernàndez com a Francesc Cambó i Joel Joan com a Joan Casanellas, entre d'altres.